Hur fungerar gåvokort?

Vi får ofta frågan om hur gåvokort fungerar och hur själva flödet ser ut.

Vem gör vad och hur går det till rent praktiskt?

Vi har gjort en liten guide för att på ett enkelt och övergripande sätt förklara de olika stegen. Från det att du beställer gåvokorten till att mottagaren har den fysiska gåvan i sin hand.

1. Du beställer gåvokorten

Du beställer enkelt dina gåvokort på vår sajt, välj bland fler olika valörer och varumärken. Vi skickar fysiska kort, eller digital varianter i de fall du önskar det. Valet är helt ditt. Allt du behöver är 5 minuter.

2. Dela ut  korten till dina mottagare

Du delar ut korten till dina mottagare. Antingen genom fysiska kort om du fått till kontoret. Eller så låter du oss sköta om distributionen! Vi har möjlighet att skicka de flesta av korten via SMS eller mejl, en tjänst som är helt kostnadsfri. Men vill du att vi skickar korten brevledes är det inga som helst problem, dock tar vi ut en hanteringsavgift för detta, samt porto.

3. Mottagaren väljer ut sin personliga present

På varje gåvokort, fysiskt eller digitalt spelare ingen roll, finns en unik kod samt en länk eller www adress angiven till den webbsida/portal där kortet löses in mot ett förutbestämt sortiment av fina gåvor.
Mottagaren väljer sin personliga favorit!

4. Gåvan packas & skickas till mottagaren

Gåvan packas och skickas till mottagaren. I vissa fall levereras den direkt till mottagarens dörr, i andra fall till ett paketombud. Vad som gäller för just ditt kort framgår i produktbeskrivningen. Det är den här tjänsten som anges som hemfrakt på sajten.

Gåvofrakten är inte skattepliktig och ska in räknas in i gåvan värde, därför redovisas den separat. 

5. Mottagaren får sin present

Mottagaren får sin present! Att ha fått möjligheten att välaj sin personliga present står högt i kurs hos de flesta. Faktum är att hela 95% anger att de är nöjda med gåvan. Svårslaget!

Det fina i att ge bort ett gåvokort istället för ett hårt paket med någon utvald pryl från företagsledningen är att mottagaren själv i högsta grad får vara delaktig i valet av gåva. Och hon eller han behöver inte tala om vad som valdes, eller om gåvan skänks vidare till välgörande ändamål. Faktum är att ett gåvokort är svårslaget när det kommer till uppskattade presenter. Hela 95% anger att de är nöjda med produkten, inte illa!