Regeringen föreslår skattefria gåvor upp till 2000 kronor

Bild på pengar

Regering beslutade tidigare att förlänga den tillfälliga ”coronagåvan” att gälla även för 2021. Där är något vi och många andra i branschen välkomnade med öppna armar. Framför allt är jublar personalen på våra Svenska företag. Äntligen kan de få en större uppmuntran från sin arbetsgivare. Något de verkligen förtjänar i dessa annorlunda tider.

Nu tar regeringen det ett steg ytterligare, och föreslår för riksdagen att beloppet fördubblas till 2000 kronor under hela 2021. Förslaget ingår i den sjätte ändringsbudget som lagts fram för riksdagen den 6 april, och bygger på en överenskommelses mellan Centerpartier, Liberalerna och regeringspartierna.

Syftet är att stärka den ekonomiska återhämtningen och att anställd ska kunna få ett gåvokort eller presentkort från arbetsgivaren.

Gåvan ska vara skattefri för den anställde och gälla utöver de regler som gäller för skattefria gåvor som finns i dag. Dessutom föreslås förslaget gälla retroaktivt för en period om 1 januari 2021 till och med 31 december 2021. Förändringen beräknas kosta skattebetalarna ca 280 miljoner kronor totalt. Det är mycket väl investerade pengar enligt oss på giftcard.se

Vi håller så klart tummarna för att detta förslag får gehör i riksdagen. Och att man ser till att arbetsgivare får generösare möjligheter att uppmuntra sin personal. Något som verkligen behövs. För personalen på företagen gör ett fantastiskt arbete med att hålla hela Sveriges företagsklimat i liv. Det bör verkligen premieras.

De nya reglerna förväntas träda i kraft 1 maj 2021. Vi återkommer med mer information så fort direktiven finns på plats.

Vill du meta mer om vilka regler som gäller för olika gåvor kan du läsa mer här, eller på skatteverkets hemsida