Slut i lager
Partneraktivitet Cancerfonden

Tillsammans besegrar vi cancer

75 kronor per gåvokort går oavkortat till Cancerfonden!

Beställ nu

Gåvokort med välgörenhetsalternativ

En del av våra gåvokort i vårt sortiment erbjuder välgörenhetsalternativ som aktivt val för mottagaren. Det innebär att personen som fått kortet själv kan välja att skänka sin gåva vidare. Och därigenom hjälpa.

Ett ofta förekommande val är hjälporganisationen Human Bridge, organisationen som grundades av Läkarmissionen och Erikshjälpen 2001.

Human Bridge samlar in förnödenheter, textilier och utrangerad sjukvårdsutrustning och ser till att fördela ut detta till utsatta länder, på så sätt skapas bättre förutsättningar för fler människor.

Human Bridge - Materialbistånd - för människa och miljö

Hjälp oss stötta Tilia

När du lägger till 5kr per gåvokort du köper hos oss, så lägger vi till lika mycket!

Det betyder att hela 10 kronor per kort oavkortat går till att stödja verksamheten för våra ungas psykiska hälsa.

Tillsammans för ungas psykiska hälsa

Tillsammans gör vi skillnad!

På giftcard.se har valt att samarbeta med föreningen Tilia, en stödförening för unga mellan 12–25 år som lever med någon form av psykisk ohälsa.

Vi har alla en psykisk hälsa, som påverkas av olika faktorer, vilka ibland kan vara svåra att sätta fingret på. Är det livet som gör sig påmint eller är det psykisk ohälsa? Frågorna är många och svaren är inte alltid helt lätta.

En sak är säker, psykisk ohälsa bland unga är utbrett och lite tabu att prata om.

Föreningen Tilia arbetar rikstäckande för att stödja ungdomar och unga vuxna i deras vardag med psykiska hälsa. Man bidrar med aktivt stöd i form av kvällsöppen chatt, lägerverksamhet och andra stöd, både i grupp och individuellt. Man fungerar som ett ”mellanting” att få stöd hos, som inte är sjukvård.

Samtalsämnen som ofta berörs är:

  • Ensamhet
  • Hopplöshet
  • Kropp och ideal
  • Prestationsångest
  • Stress
  • Ångest
  • Ätstörningar
Tilia - We all carry something

Föreningen arbetar även med informationsspridning och optionsbildande, bland annat lyfter man ungas röst med årligt medverkande under politikerveckan i Almedalen, Gotland. Men även i poddar, bloggar, kampanjer gör man ungas röst hörd.

Tilia är en av Sveriges största organisationer som arbetar för ungas psykiska hälsa. Bara chatten behandlar årligen över 2000 stödjande samtal. Chatten är öppen varje dag, 365 dagar om året och fungerar som stöd för unga som behöver någon som lyssnar. Organisationen grundades 2012 och har idag över 2500 medlemmar.

Backa Tilia - Det gör giftcard.se