Sommarpresenter till anställda och företag

Det verkar som att du letar efter sommarpresenter, inte sant? Grattis då har du kommit helt rätt! För vi har nämligen den perfekta sommargåvan till anställda. Blir du nyfiken på vad det är? Ett gåvokort så klart! – Där du låter personalen välja sin egen sommarpresent från företaget. Det är ett smart, enkelt och uppskattat sätt att visa din uppskattning. Varför? Jo, för att med ett summercard låter du var och en välja gåva fritt ur ett stort sortiment av artiklar.

Säsongsartikel
399 kr
Säsongsartikel

Bästa sommarpresenten – gåvokort så klart

399 kr799 kr
80 kr2 000 kr
250 kr1 200 kr
Säsongsartikel
Säsongsartikel
399 kr

Sommargåva – när du vill uppmuntra personalen

Personalen är utav tvekan din viktigaste tillgång, att uppmuntra dem med en enkel sommarpresent är ingen dum idé. Om den dessutom kommer oväntat blir det en extra trevlig överraskning och en riktigt fin start på sommaren. Bland våra sommargåvor finns ett brett utbud med gåvokort i olika valörer och med olika innehåll. En perfekt present när du vill ge bort något fint och uppskattat, produkter som verkligen kommer till användning.

Blir det kanske nya grillverktyg, en vacker pläd eller en picknickkorg till en ljummen sommarkväll. Ja det får den anställde bestämma själv.

Vilka regler gäller för sommargåvor? 

Det är rätt enkelt, det finns tre sorters gåvor som är avdragsgilla för företaget och skattefria för den anställde.

  • Julgåva
  • Jubileumsgåvor
  • Minnesgåvor

Snabbt kan vi konstatera att sommargåvor inte nämns över huvudtaget i lagstiftningen och så ledes är det inte en avdragsgill kostnad. Men vad betyder då det? Jo, nämligen att företaget inte får lyfta moms på kostnaden för inköpet av gåvan. Däremot blir kostnaden avdragsill som lönekostnad, du som företagare redovisar alltså sociala avgifter och preliminärskatt på hela gåvans värde. Den anställde blir även hen skattskyldig för sommargåvan.

Vill du kan läsa mer om skatteregler här, eller direkt på skatteverkets hemsida.

Sommarpresenter